Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

OΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΈΝΩΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.

Μια ομάδα ανθρώπων που υπήρξαν μαθητές των οικοτροφείων που ίδρυσε ο από Κισάμου και Σελίνου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης , άνθρωποι που στάθηκε κοντά τους σε δύσκολες στιγμές, άνθρωποι που θαύμασαν και συμπαραστάθηκαν στο έργο του, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του και την οικουμενικότητα του, αποφάσισαν να ιδρύσουν Σωματείο με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και διάσωση του πολύπλευρου έργου του.
Η έδρα του Σωματείου θα είναι μέσα στα Ιδρύματα της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου που εκείνος δημιούργησε. Την ίδρυση αγκαλιάζει επίσης ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος αλλά και όλοι οι δημοτικοί άρχοντες και παράγοντες των επαρχιών Κισάμου και Σελίνου τις οποίες επί μισό περίπου αιώνα εποίμανε. Άμεση είναι επίσης η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η αναγκαία κατά το νόμο περιουσία ώστε το Σωματείο το συντομότερο δυνατό να μετεξελιχθεί σε Ίδρυμα το έργο του οποίου θα σηματοδοτεί το φωτεινό παράδειγμα του Μεγάλου Ιεράρχη.
Η κίνηση αυτή είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Καλούνται όλοι όσοι συμμερίζονται την προσπάθεια αυτή να πλαισιώσουν το Σωματείο και να γίνουν μέλη του. Το παραπάνω κείμενο είναι ανακοίνωση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του υπό ίδρυση Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ» η οποία αποτελείται από τους:

Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος
Θεόδωρος Ηλιάκης, επίτιμος Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Ιωάννα Κ. Βατσολάκη, δικηγόρος Αθηνών.
Μαρία Αννουσάκη Κ. Πάλιου, εκδότρια.
Παντελής Κατάκης, φαρμακοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: